Jurovizsön - Eurovízió magyarosan

Az Eurovíziós dalverseny magyar szemszögből

E-mailezz nekünk

Címkék

2012 01 28 (4) 2012 02 04 (3) 2012 02 11 (1) 2012 05 26 (1) anmary (1) Anri Jokhadze (1) antifitnessclub (2) aphrodisiac (1) beautiful song (1) bebe and the change (2) Be My Guest (1) buranovskiye babushki (1) Can Bonomo (1) caramel (3) compact disco (5) Crno I Belo (1) dancs annamari (2) Donny Montell (1) döntő (2) Dont Close Your Eyes (1) eleftheria eleftheriou (1) előadók (27) elődöntő (9) esélyek (1) Euphoria (1) eurovízió 2012 (38) euro neuro (1) Eva Boto (1) fábián juli & zoohacker (3) Filipa Sousa (1) Gaitana (1) gallusz niki és vizy márton (2) greta salóme & jónsi (1) gyurcsik tibor (3) heinz gabi biga (3) Im A Joker (1) indulók (28) iris (1) ivi adamou (1) izabo (1) jedward (1) Joan Franka (1) jurovizsön (32) Kaliopi (1) kállay saunders andrás (2) király linda ben viktor (3) kiss gina (2) kökény attila és bencsik tamara (2) Korake Ti Znam (1) köztévé (11) krisz rudi (3) Kurt Calleja (1) Kuula (1) lăutar (1) la la love (1) Litesound (1) Loreen (1) Love Is Blind (1) Love Me Back (1) Love Unlimited (1) magyarország (33) mandinga (1) Max Jason Mai (1) Maya Sar (1) monsoon (2) när jag blundar (1) Nebo (1) never forget (1) Nije Ljubav Stvar (1) nika (3) Nina Badric (1) Ott Lepland (1) party for everybody (1) pasha parfeny (1) pély barna pál eszter és pál istván szalonna (2) pernilla (1) puskás peti (2) rambo amadeus (1) résztvevők (26) rona nishliu (1) shouldve known better (1) sinplus (1) Sofi Marinova (1) soluna samay (1) sophistic (2) sound of our hearts (1) Stay (1) suus (1) szavazás (2) the social network song oh oh uh oh oh (1) This Is The Night (1) time (1) tolvai reni (2) Tooji (1) tóth gabi (3) trackshittaz (1) unbreakable (1) valentina monetta (1) Verjamem (1) Vida Minha (1) videó (1) waterline (1) We Are The Heroes (1) woki mit deim popo (1) would you (1) You And I (1) zaleilah (1) Željko Joksimović (1) zsűri (3) Címkefelhő
Music
bleka tänder Award Winning Musician's &  Music Blogs - BlogCatalog Blog Directory Miner.hu

Eurovíziós Dalfesztivál 2012: Az első elődöntő elemzése II

2012.01.29. 12:54 :: sziger

Sorozatunk második részében magukkal az előadókkal, és a produkciókkal foglalkozunk.

Haladjunk hát szépen sorban:
1. Kökény Attila és Bencsik Tamara: Állítsd meg az időt.
Ennél sokkal többet vártunk mi a duótól, akik azon felül, hogy elénekelték a dalt, nem rosszul, de nem is kiemelkedően, nem nagyon csináltak semmilyen színpadi tevékenységet. Gyakorlatilag az ő esetükben kizárólag a felvétel lejátszása jobb lett volna. A zsűri pontszámával az ő esetükben még egyet is értettünk.

2. Kállay Saunders András: I Love You
Ehhez a dalhoz szükségesebb lett volna sokkal inkább a tisztább hangzás, és igazából az élő előadás az ének minőségéből is inkább elvett, helyenként kicsit túl erőtlen volt, nem volt meg tisztán a hang (ami nála kulcs fontosságú lett volna). A színpadi koncepció nem volt rossz, egy kicsit talán sok volt időnként András, de összességben az ő esetében is egyetértettünk a zsűri pontszámával (A mondottakkal kevésbé..).

3. Pély Barna, Pál Eszter, Pál István "Szalonna": Azt kaptuk ettől a daltól, amit előzetesen vártunk. A harmónia nem volt meg a népzene és a pop/rock között. Pély Barna pedig most sem hozta csúcsformáját... Mi egy 5-6 pontra értékeltük volna. A zsűri értékelését egyébként érdemes náluk meghallgatni...

4. Dancs Annamari - Feel
Az előtte elhangzott dalok után nála volt a legerőteljesebb a színpadi produkció, igazából nála éreztük indokolatlannak a lepontozást, mert bár az operettes éneklés nekünk sem annyira jön be, ezzel együtt a 3 pontok helyett 6-os lehetett volna nyugodtan, mert annyira nem volt elütően rossz az összhatás.

5. Heincz Gabi - Learning to let go
Ő az élő adásban talán még jobb szintet hozott mint a felvételen, és ez mindenképpen pozitív (meg is lett az eredménye). A szemüveges koncepció, és a színpadi kép jó volt, a dal kellemes és hallgatható hangzása pedig jól kijött... Nála nem is volt különösebb hangszerelési probléma. A zsűri pontszámával egyet értünk. Ennek a produkciónak helye volt a döntőben.

6. Compact Disco - The sound of our hearts.
Compact Disco - avagy Gundi műsor végi elszólása alapján Compact Disznó.
Az ő előadásuknál is nagyon fontos volt (lett volna) a megfelelő hangzás, ami nekünk nagyon nem jött össze, mert az énekes mikrofonja zajos volt, míg az ének túlvezéreltre sikerült. Összességében a minőség náluk érezhetően megvolt, ennek is köszönhető, hogy az ő továbbjutásuk a zsűrinél nem volt kérdéses. Ettől tartottunk kicsit, de szerencsére ezen félelmünk nem igazolódott. Ami jó, az jó.

7. Krisz Rudi: A fél veled egész
Tény, hogy nem vagyunk Krisz Rudi fanok, de a dal jobb volt most élőben mint a felvételen, ugyanakkor az előadás kicsit kevés átéléssel történt meg. (Krisz Rudi feje teljesen egy beszívott állapotra hajazott számunkra...) A zsűri értékelését az ő esetében is túlzónak tartottuk, egy 5-6 pontra simán jó lett volna.. Attól ugyanúgy nem jut tovább, de a tisztelet egy fontos tulajdonság, ha jövőre is várnak jelentkezőket egy hasonló műsorba...

8. Gallusz Niki és Vizy Márton: Európa egy a szívünk.
A dalban valóban van minden, mint ahogy azt előtte jeleztük is, és el kell ismernünk, hogy a dal maga nem rossz, jurovizsönös. Az előadás Vizy Mártontól valóban nem volt olyan sikeres, de nem tudjuk eldönteni, hogy az ő mikrofonja volt levéve, vagy Gallusz Nikié volt túlvezérelt, vagy egyszerűen nem volt meg a kellő hangerő a torokban, de nem volt egységes az előadás. Ugyanakkor az, hogy a zsűri azt mondja, hogy Te inkább ne énekelj, azt túlzásnak érezzük. Az összpontszámmal nagyjából egyetértünk.

9. Tóth Gabi: Nem kell végszó
Gabi az élő adásban valóban zúzott, volt koncepció, és ütött a dal, bár valóban korábbi dalait mi is jobban szerettük. Mi nyugodt szívvel küldenénk ki Gabit az jurovizsönre, mert összességében jó a produkció.

10. Caramel: Vízió
Jól szólt élőben Caramel, kicsit talán túlspilázta a dalt, ami már inkább elvett, mint hozzáadott, de ezzel együtt a dal ütött, és jó volt összhatásában. A zsűrivel az ő esetében nagyjából egyetértünk.

Összességében a 4 továbbjutóval mi egyetértünk, a 4-ből bárkit küldhetünk, mi velük meg vagyunk elégedve, mert ezek a produkciók vállalhatóak, és nem éreznénk közben olyan szorongást, mint anno Ádok Zoli szereplésekor.

Ezek után várjuk a jövő heti elődöntőt.
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: magyarország tóth gabi elődöntő krisz rudi caramel indulók köztévé résztvevők előadók compact disco kállay saunders andrás dancs annamari jurovizsön eurovízió 2012 gallusz niki és vizy márton heinz gabi biga kökény attila és bencsik tamara pély barna pál eszter és pál istván szalonna 2012 01 28

A bejegyzés trackback címe:

https://jurovizson.blog.hu/api/trackback/id/tr113967967

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Botrányos, több rétegben is 2012.01.29. 14:27:24

Komolyan mondom, a legnagyobb jóindulattal ültem le tegnap este a tévé elé, és egyáltalán nem azért, hogy fikázhassam egy kicsit az Eurovíziót és Philipet, de ami az M1-en folyt a jobb sorsra érdemes Gundi vezényletével, az többszörösen is kiérdemelte ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása