Jurovizsön - Eurovízió magyarosan

Az Eurovíziós dalverseny magyar szemszögből

E-mailezz nekünk

Címkék

2012 01 28 (4) 2012 02 04 (3) 2012 02 11 (1) 2012 05 26 (1) anmary (1) Anri Jokhadze (1) antifitnessclub (2) aphrodisiac (1) beautiful song (1) bebe and the change (2) Be My Guest (1) buranovskiye babushki (1) Can Bonomo (1) caramel (3) compact disco (5) Crno I Belo (1) dancs annamari (2) Donny Montell (1) döntő (2) Dont Close Your Eyes (1) eleftheria eleftheriou (1) előadók (27) elődöntő (9) esélyek (1) Euphoria (1) eurovízió 2012 (38) euro neuro (1) Eva Boto (1) fábián juli & zoohacker (3) Filipa Sousa (1) Gaitana (1) gallusz niki és vizy márton (2) greta salóme & jónsi (1) gyurcsik tibor (3) heinz gabi biga (3) Im A Joker (1) indulók (28) iris (1) ivi adamou (1) izabo (1) jedward (1) Joan Franka (1) jurovizsön (32) Kaliopi (1) kállay saunders andrás (2) király linda ben viktor (3) kiss gina (2) kökény attila és bencsik tamara (2) Korake Ti Znam (1) köztévé (11) krisz rudi (3) Kurt Calleja (1) Kuula (1) lăutar (1) la la love (1) Litesound (1) Loreen (1) Love Is Blind (1) Love Me Back (1) Love Unlimited (1) magyarország (33) mandinga (1) Max Jason Mai (1) Maya Sar (1) monsoon (2) när jag blundar (1) Nebo (1) never forget (1) Nije Ljubav Stvar (1) nika (3) Nina Badric (1) Ott Lepland (1) party for everybody (1) pasha parfeny (1) pély barna pál eszter és pál istván szalonna (2) pernilla (1) puskás peti (2) rambo amadeus (1) résztvevők (26) rona nishliu (1) shouldve known better (1) sinplus (1) Sofi Marinova (1) soluna samay (1) sophistic (2) sound of our hearts (1) Stay (1) suus (1) szavazás (2) the social network song oh oh uh oh oh (1) This Is The Night (1) time (1) tolvai reni (2) Tooji (1) tóth gabi (3) trackshittaz (1) unbreakable (1) valentina monetta (1) Verjamem (1) Vida Minha (1) videó (1) waterline (1) We Are The Heroes (1) woki mit deim popo (1) would you (1) You And I (1) zaleilah (1) Željko Joksimović (1) zsűri (3) Címkefelhő
Music
bleka tänder Award Winning Musician's &  Music Blogs - BlogCatalog Blog Directory Miner.hu

Eurovíziós Dalfesztivál 2012: Az első elődöntő elemzése I.

2012.01.29. 11:20 :: sziger

Lezajlott A Dal, a 2012-es Eurovíziós dalfesztivál első selejtezője,  mely során annyi inger ért minket, hogy azt szinte nem is lehet szavakba önteni.

Elöljáróban szeretnénk leszögezni, hogy mi örülünk annak, hogy lett ez a műsor, és nem csak simán kiválasztja néhány ember azt, hogy éppen Csézi, vagy Ádok Zoli képviseljen minket a jurovizsönön. Az említett két név indulásakor például pontosan az ilyen válogatót hiányoltuk.

Sorozatunk első részében magáról a műsorról, és a lebonyolításról, zsűriről néhány szót.

Elsődlegesen a hangosítás volt az, ami egyszerűen botrányos volt. Ennyire sok hibával és rosszul hangosított műsort még nem is emlékszünk, hogy láttunk-e már valaha... Pedig láttunk mi már Fásy mulatót, és Házibulit Attilával is... Az egyik legszebb pillanat volt mikor már Kapocs Zsóka mikrofonja is bemondta az unalmast, és Gundival felváltva használtak 1-1 kézi mikrofont. Ezen felül a dalok hangosítása nagyon nem volt jól keverve, jellemzően nagyon erőteljesre vették az éneket, ez pedig olyan daloknál, ahol kimondottan fontos lenne a zene szinte teljesen megölte a dalt. Ilyen volt pl: Dancs Annamari, Compact Disco, Tóth Gabi, Kökény Attila&Bencsik Tamara, és a Gallusz Niki &Vizy Márton duó újraéneklése sem volt teljesen alaptalan (bár túlzásnak éreztük..) A másik: Ne használjunk táblagépet, ha nem tudjuk használni... egy sima papírlappal sokkal elegánsabb lett volna a történet..

A műsorvezetés: Gundel Takács Gábor és Kapocs Zsóka voltak a lebonyolításért felelős személyek. Kapocs Zsóka nehezen beszélt, és akkor sem mindig jól, Gundel pedig hozta azt amire lehetett tőle számítani, vele komolyabb problémánk nem volt.. Igazából nem tudjuk, hogy lehetett volna-e találni náluk jobbat a köztévénél, de gyanítjuk, hogy nem.

A zsűrizés... Rakonczai Viktor a hatalmas Eurovíziós múlttal rendelkező dalszerző mester... ő szerintünk ne nagyon beszéljen eurovíziós trendekről, mert mindig jól sikerült eddig is megtalálnia, hogy mi is a trend, bár megjegyeznénk, hogy meglepő módon talán még ő volt a legkonszolidáltabb, legértelmesebb tagja a zsűrinek.
Wolf Kati igazából, mint korábbi induló kapott helyett a zsűriben, és nem éreztük egyáltalán hitelesnek azt, amikor ő szakmai szempontból bírálja a dalokat vagy, hogy ez kevés lesz az Eurovízión... Az ő dala elég volt... És abban neki szerzői szerepe nem sok volt...
Rákay Philip: Tőle 2 kedvenc momentumunk volt: Egyszer az, amikor úgy kezdte a mondandóját, hogy nem azért vagyunk itt, hogy bántsunk bárkit is.. Na ezután biztosan nem túl kedves rész jött. A másik, hogy ahol vártuk, ott Philip bizony gond nélkül behúzta a 10 pontot, függetlenül mindentől..
Csiszár Jenő.. "Rádiós szakértő"... az ő figurája nagyon keményre lett véve, a szigorú zsűritag... mutatja a pontját néz a kamerába bambán, és ennyi... (egyébként ez elég vicces eleme volt a műsornak).


Amit szeretnénk az egész zsűrizéshez hozzáfűzni. Ezúton kívánjuk megvédeni Krisz Rudit és Dancs Annamarit, függetlenül attól, hogy nekünk sem ők voltak a szívünk csücskei, amit náluk művelt a zsűri, arra az NFL-ben már repült volna a sárga zászló, felesleges durvaság miatt. Mert az addig rendben van, hogy nem tetszett a zsűrinek, de durván lehúzni, 2-3 pontokat adni, mikor másoknak hozsannázva szórják a 10-eseket az megalázó, az értékelő beszédekkel pedig különösen az volt, főleg ennyire szakmai zsűritől... Elkapcsolási faktort mondani bármely dalra nem fair élő adásban. És ez inkább csak intelligencia kérdése. Így miért jelentkezne bárki is jövőre, hogy egy sehonnai zsűrihez menjen házhoz egy egyébként (akár) tehetséges ember is a pofonért. Szóval annyit kérnénk mi ezúton a t. zsűritől: Több tiszteletet és kevesebb arcot!


Mindezt mondjuk mi úgy, hogy véleményt alkotunk, de a blogunk tisztán vélemény alkotásra szolgál, amivel egyet lehet érteni, vagy lehet vitatkozni, hogy ez bizony nem így van, de egy elvileg "szakmai" zsűrinek nem ez lenne szerintünk a küldetése.


Az sms szavazásról néhány szót.
Örülünk, hogy normál díjas sms szavazást csináltak, mi le is teszteltünk. Két szolgáltatóról összesen 5 db sms-t küldtünk, egy darab ért célba, ami azért nem egy túl jó arány. Ezt már meg lehetne oldani a XXI. században.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország elődöntő zsűri indulók köztévé jurovizsön eurovízió 2012 2012 01 28

A bejegyzés trackback címe:

https://jurovizson.blog.hu/api/trackback/id/tr843967754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása