Jurovizsön - Eurovízió magyarosan

Az Eurovíziós dalverseny magyar szemszögből

E-mailezz nekünk

Címkék

2012 01 28 (4) 2012 02 04 (3) 2012 02 11 (1) 2012 05 26 (1) anmary (1) Anri Jokhadze (1) antifitnessclub (2) aphrodisiac (1) beautiful song (1) bebe and the change (2) Be My Guest (1) buranovskiye babushki (1) Can Bonomo (1) caramel (3) compact disco (5) Crno I Belo (1) dancs annamari (2) Donny Montell (1) döntő (2) Dont Close Your Eyes (1) eleftheria eleftheriou (1) előadók (27) elődöntő (9) esélyek (1) Euphoria (1) eurovízió 2012 (38) euro neuro (1) Eva Boto (1) fábián juli & zoohacker (3) Filipa Sousa (1) Gaitana (1) gallusz niki és vizy márton (2) greta salóme & jónsi (1) gyurcsik tibor (3) heinz gabi biga (3) Im A Joker (1) indulók (28) iris (1) ivi adamou (1) izabo (1) jedward (1) Joan Franka (1) jurovizsön (32) Kaliopi (1) kállay saunders andrás (2) király linda ben viktor (3) kiss gina (2) kökény attila és bencsik tamara (2) Korake Ti Znam (1) köztévé (11) krisz rudi (3) Kurt Calleja (1) Kuula (1) lăutar (1) la la love (1) Litesound (1) Loreen (1) Love Is Blind (1) Love Me Back (1) Love Unlimited (1) magyarország (33) mandinga (1) Max Jason Mai (1) Maya Sar (1) monsoon (2) när jag blundar (1) Nebo (1) never forget (1) Nije Ljubav Stvar (1) nika (3) Nina Badric (1) Ott Lepland (1) party for everybody (1) pasha parfeny (1) pély barna pál eszter és pál istván szalonna (2) pernilla (1) puskás peti (2) rambo amadeus (1) résztvevők (26) rona nishliu (1) shouldve known better (1) sinplus (1) Sofi Marinova (1) soluna samay (1) sophistic (2) sound of our hearts (1) Stay (1) suus (1) szavazás (2) the social network song oh oh uh oh oh (1) This Is The Night (1) time (1) tolvai reni (2) Tooji (1) tóth gabi (3) trackshittaz (1) unbreakable (1) valentina monetta (1) Verjamem (1) Vida Minha (1) videó (1) waterline (1) We Are The Heroes (1) woki mit deim popo (1) would you (1) You And I (1) zaleilah (1) Željko Joksimović (1) zsűri (3) Címkefelhő
Music
bleka tänder Award Winning Musician's &  Music Blogs - BlogCatalog Blog Directory Miner.hu

Eurovíziós dalfesztivál 2012 - Döntő - Esélyek és szavazás

2012.05.25. 16:07 :: sziger

Holnap jön a dalverseny döntője, melyen szerencsére mi is ott leszünk.

Néhány szót a várakozásokról. Nem gondoljuk, hogy a Compact Disco be tud kerülni a top 10-be, persze mi lennénk a legboldogabbak ha tévednénk, ezzel együtt a szereplésünket a 12. hely környékére prognosztizáljuk. 

Győztesnek mi a Svéd - Francia - Német - Ciprusi (!) négyesből várunk valakit.

Várakozásunk szerint jól fognak még szerepelni a szavazáson: Románia, Görögország, Izland, Szerbia, és Írország (Az, hogy mi ezeknek mennyire örülünk az egy másik kérdés...)

A döntőben az alábbi sorrend lesz, és ezeket a szavazás során is ezeket a kódokat lehet majd alkalmazni (A magyarokra Magyarországról nem lehet szavazni!):

01 Nagy-Britannia Engelburt Humperdinck – Love Will Set You Free

02 Magyarország Compact Disco – Sound of our Hearts     
    
03 Albánia Rona Nishliu – Suus

04 Litvánia Donny Montell – Love is blind
    
05 Bosznia-Hercegovina Maya Sar – Korake ti znam     

06 Oroszország Buranovskiye Babushki – Party For Everybody
    
07 Izland Greta Salóme and Jónsi – Never Forget

08 Ciprus Ivi Adamou – La La Love

09 Franciaország Anggun – Echo (You and I)      

10 Olaszország Nina Zilli – L’Amore È Femmina  

11 Észtország Ott Lepland – Kuula

12 Norvégia Tooji – Stay

13 Azerbajdzsán Sabina Babayeva – When The Music Dies

14 Románia Mandinga – Zaleilah
 
15 Dánia Soluna Samay – Should’ve Known Better

16 Görögország Eleftheria Eleftheriou – Aphrodisiac

17 Svédország Loreen – Euphoria     

18 Törökország Can Bonomo – Love me back

19 Spanyolország Pastora Soler – Quédate Conmigo      

20 Németország Roman Lob – Standing Still

21 Málta Kurt Calleja – This Is The Night

22 Macedónia Kaliopi – Crno i Belo

23 Írország Jedward – Waterline

24 Szerbia Željko Joksimović – Nije ljubav stvar

25 Ukrajna Gaitana – Be my guest

26 Moldova Pasha Parfeny – Lautar

Hajrá Compact Disco!

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország szavazás döntő esélyek előadók compact disco jurovizsön eurovízió 2012 2012 05 26

Eurovíziós dalfesztivál 2012 - A második elődöntő II.

2012.05.25. 11:49 :: sziger

Folytatjuk is a tegnapi események bemutatását.

10. Horvátország - Nina Badric : Nebo

Amint azt a korábbi bejegyzésben is említettük, a horvátok is abba a csoportba tartoznak, akik ebben az elődöntőben a hasonló összbenyomásnak köszönhetően kioltották egymást, az előadó hangja nem volt rossz, maga a dal sem és a koncepció sem, de komoly meglepetés, vagy áttörés hiányában érthető volt a kiesésük.

 11. Svédország - Loreen : Euphoria

A nagyon sok helyen nagy esélyesnek tartott Svéd előadás igazából nem rossz. Érdekes a tánc és a zenei koncepció, érdekes az előadó megjelenése, és stílusa is, ezáltal simán benne lehet a pakliban a győzelme, majd meglátjuk. Igazából mi inkább azon az állásponton vagyunk, hogy ő inkább nyerjen mint mondjuk az előző körből meggyőzően továbbjutó ciprusi hölgy a Lálálávval.

12. Grúzia - Anri Jokhadze : I'm A Joker

 Ez egy rendkívül különös produkció volt. Kezdve a túlságosan összetett zenétől, az énekstílusokon át a koreográfiás érdekességeken át. Nagyon gondolkoztunk azon, hogy ez most vagy nagyon bejön és megzabálják (mert amúgy nem egy igénytelen valami volt, és az látszott, hogy azért meló van ebben...), vagy pedig nagyon nem és bukik.

Inkább ez utóbbi valósult meg, amit kicsit sajnálunk, de meg is értjük, mert ez merész választás volt.

 13. Törökország - Can Bonomo : Love Me Back

A tengerészes helyes fiús koncepcióval először nem gondoltuk, hogy tovább lehet jutni, és mégis... a koncepció egyébként nem volt rossz, és a korreográfia ötletes volt, csak a srácnak kicsit jobban kellett volna énekelni, de ha nincs is olyan különlegesen jó hangja, de el tudta lazán adni magát. Szerintünk ennek is köszönhető a török továbbjutás.

14. Észtország - Ott Lepland : Kuula

Meglepetést okozott, hogy aki ennyire a kuláról éneke az továbbjuthat az eurovízión... Egyébként nem volt rossz a dal (sőt inkább jó volt), és a srác jól is adta elő a kulázást. Nem annyira kifelé játszott, amitől nála megvolt az átütés, ellentétben a korábban már említett lányokkal.. Összességében megérdemelt volt a továbbjutás.

 15. Szlovákia - Max Jason Mai : Don't Close Your Eyes

Metááááál!! Ez egy jó kis dal lehetett volna, ha az énekesnek megvannak a magas hangok. Tovább megyek, ha a hörgős vokalista végighörgi minőségileg az egészet is jobb lett volna, mert így sajnos nagyon sokat vett el a dalból. Örültünk egyébként, hogy van egy kis valódi rock-metál is, és sajnáltuk, hogy kiestek, ugyanakkor indokolt volt a búcsú. Bár meghallgatva stúdió körülmények között el tudja énekelni a kolléga, élőben az tegnap necc volt..

 16. Norvégia - Tooji : Stay

Számunkra a legmegtöbbentőbb továbbjutó volt a tegnapi estén, ennyire hamis énekes nem volt a mezőnyben, és mégis. Persze itt bejön az amit kis_kiraly is említett korábbi posztunk kommentjében, hogy a zsűri a próbákat pontozza. Ha ott jól nyomta el akkor lehet, hogy a zsűrinek megköszönheti a továbbjutást, de ezzel együtt sajnáltuk mindazokat, akik helyette bekerülhettek volna a szombati döntőbe.

17. Bosznia-Hercegovina  - Maya Sar : Korake Ti Znam

 Nem volt rossz ez a dal és az előadás sem, de nem volt sokkal meggyőzőbb az egyébként kieső Portugál- Szlovén-Horvát hármasnál, talán nála az egyszerűség lehetett meggyőzőbb, hogy a lírai dalt egyedül énekelte el. Összességében azért nem mondhatni, hogy érdemtelen lett volna a továbbjutása.

18. Litvánia - Donny Montell - Love Is Blind

Érdekes és jó volt a koncepció a blájndsággal, ugyanakkor a srác énektechnikailag és mozgásilag sokat vitt bele a dalba, helyenként már talán egy kicsit túl sokat, de összességében az ő továbbjutásán nem lepődtünk meg, mert jó volt.

 

A továbbjutók között ezúttal is akadtak számunkra megdöbbentők, de ami meglepő volt, hogy idén mennyire eltért hangulatában és stílusában a két elődöntő. A tegnapiban nagyon sok volt a saját nyelven éneklő, és inkább komolyabb, lírai hangvételű dal, szemben az első körrel.

Kíváncsian várjuk a szombati (holnapi) döntőt, aminek a felvezetőjével és egy kis esélylatolgatással még érkezünk.

Szólj hozzá!

Címkék: elődöntő eurovízió 2012 Nebo Nina Badric Loreen Euphoria Anri Jokhadze Im A Joker Can Bonomo Love Me Back Ott Lepland Kuula Max Jason Mai Dont Close Your Eyes Tooji Stay Maya Sar Korake Ti Znam Donny Montell Love Is Blind

Eurovíziós dalfesztivál 2012 - A második elődöntő I.

2012.05.25. 09:51 :: sziger

Folytatjuk a 2012-es dalverseny bemutatását, összefoglalását, ezúttal a második elődöntő versenyzőivel. Itt már mi nem voltunk érdekeltek, a Compact Disco már az első körben kivívta a döntős szereplést, ezzel együtt kíváncsian vártuk, hogy mit nyújtanak az ellenfelek.

1. Szerbia - Željko Joksimović : Nije Ljubav Stvar

A szerbek kezdték meg az elődöntős szereplést, jó hangja volt a csávónak, és a színpadkép is megfelelő volt a zenészek mozgásával (illet a zenéhez). Összességében annyira átütő nem volt, hogy mondjuk még jövőre is erre emlékezzünk vissza, viszont a döntőbe kerülését indokoltnak találtuk.

2. Macedónia - Kaliopi : Crno I Belo

Érdekes összhatású volt ez az előadás, mert már nem éppen tizenéves tinilány énekelt, a hangjában érezhető volt a kor és a karcosság, mindez pedig a lírikus és a rockos résznél is kijött, és összességében hatásos volt a produkció, bár a nagy ordítást már kicsit azért soknak éreztük.

3. Hollandia - Joan Franka : You And I

A holland country indiánnal nagyon nem tudtunk mit kezdeni, mert nekünk a Megasztár zsűrit idézve annyira nem jött át, viszont annyira szörnyűséges sem volt, ez a se-se állapot aztán a szavazásnál is megmutatkozott, igazából indokoltnak találtuk a kiesését.

4. Málta - Kurt Calleja : This Is The Night

Az egyik megmagyarázhatatlan továbbjutó volt a tegnapi estéről. Igazából túl sok extremitás nem volt a dalban leszámítva a vicces lábtáncot. És nagyjából ennyi, mert az énekesnek annyira nem volt meggyőző számunkra a hangja és az előadása sem, mondjuk így utólag megnézve, felépített volt azért de nekünk tegnap abszolút egyértelmű kiesőnek számított.. De meglepetések mindig adódnak...

5. Fehéroroszország Litesound - We Are The Heroes

Na hát ez... Köszönjük Európa, hogy ezt nem engedtétek tovább. Fiúbandát rock zenekarnak álcázni, csak azért mert az "trendi", és nem annyira egyértelműen egy klasszikus Backstreet Boys, még ha zenére nagyjából passzol is. Féltünk tőle, hogy ők továbbjutnak, szerencsére ez esetben elmaradt a meglepetés..

6. Portugália - Filipa Sousa : Vida Minha

Érdekes volt a dal és az előadás, a csajnak megvolt a hangja és nem volt túlzó a szereplése, ugyanakkor nem volt kellően magával ragadó, amit a dal indokolt volna, és a zenei alap elég gyenge volt 2012-re, így aztán érthető valamilyen szinten a kiesés, bár mi azért bíztunk a továbbjutásban, mert ők jobban megérdemelték volna mint egy-két tényleges továbbjutó.

7. Ukrajna - Gaitana : Be My Guest

Az ő továbbjutását kétesélyesnek láttuk (persze ez mindenkire igaz..) mert nincs egy rossz hangja és meghatározó a színpadi jelenléte, ezzel együtt a teljes produkcióra jellemző volt az  erőteljes túlzás, amit az énekes hölgy nem is nagyon bírt már szuflával. Mindenesetre az ő esetükben is a továbbjutás jött be, nem lehet azt mondani, hogy érdemtelenül, de azt sem, hogy nagyon megdöbbentünk volna ha kiesnek.

8. Bulgária Sofi Marinova - Love Unlimited

Érdekes egy produkció volt ez, és nem tudjuk eldönteni, hogy mi volt az oka, hogy egyedül szerepelt a hölgy. Kellett a pénz a pirotechnikára, vagy összeveszett a táncosokkal. Bárhogy is nézzük igazából a kiesése nem okozott meglepetést, mert egyáltalán nem volt így meggyőző a produkció, lehet, hogy táncosokkal többre ment volna, de lehet, hogy azzal sem...

9. Szlovénia - Eva Boto : Verjamem

Egy kicsit meglepődtünk ezen a kiesésen, mert nem volt rossz a dal és az előadás sem, a szép lányok is megvoltak, és mindez mégis kevésnek bizonyult. Talán ennek és a portugál dalnak is az volt a veszte, hogy túl sok volt a hasonló típusú dal. Meggyőződésünk, hogy más mezőny felosztással egészen más továbbjutók lehettek volna. Az előző körben kevés volt a komolyan vett éneklés, tegnap pedig ezekből volt a legtöbb, és nagy részük saját nyelven ami az első körben szintén alig volt.

Kicsit már elkanyarodtunk a tárgytól, de a lényeg, hogy a portugálokhoz hasonlóan itt is és a következő horvátoknál is indokolható lett volna a továbbjutás, de ez most nem így történt...


Hamarosan folytatjuk a másik kilenc elődöntőssel.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: elődöntő eurovízió 2012 Nije Ljubav Stvar Željko Joksimović Kaliopi Crno I Belo Joan Franka You And I Kurt Calleja This Is The Night Litesound We Are The Heroes Filipa Sousa Vida Minha Gaitana Be My Guest Sofi Marinova Love Unlimited Verjamem Eva Boto

Eurovíziós Dalfesztivál 2012 - Az első elődöntő II.

2012.05.24. 12:43 :: sziger

Folytatjuk is a dalverseny első elődöntőjének értékelését, elsőként a hatalmas Izraeliekkel..

10. Izrael - Izabo : Time

Nem is tudjuk, hogy melyik elem volt a legviccesebb ebben az előadásban (a billentyűs hölgy, az énekes, a vokalisták vagy a dal maga), de az mindenképpen tény, hogy ezen röhögtünk a legtöbbet, mert mindegyik részelem önmagában is fergeteges volt. Amennyiben az egész előadást gegnek szánták, akkor fergeteges, ha egy pillanatig is komolyan gondolták, akkor kellemetlen... Sajnáljuk, hogy kiestek, mert valóban a legviccesebb produkcuót vesztettük el.

Refrén: Szman-man delilászi, man-man delietar száár..

 

 11. San Marino - Valentina Monetta: The Social Network Song (Oh Oh – Uh - Oh Oh)
Eléggé erőltetettnek éreztük a témaválasztást és az elődást, annyira nem volt szörnyű (lehetett volna sokkal rosszabb), de azért a továbbjutás túlzás lett volna számukra (bár ezt több előadónál is éreztük, és mégis...) náluk azonban a kiesés jött be..

Refrén: A dal címéből is látható: Oh Oh – Uh - Oh Oh

 

12. Ciprus - Ivi Adamou: La La Love

Az ő továbbjutásukat találtuk a legmegmagyarázhatatlanabbnak. (ez egy gyönyörű szó, próbáljátok csak meg leírni :) ) Mindenesetre egy elég harmatos dal, nem egy túl jó, vagy meghatározó előadással, és csodálatos refrénnel, és mégis... El voltunk ettől hűlve, és leszünk még a döntőben is.

Refrén: Lá-lá, lálálálálá, lá-lá, lálálálálá Lá-Láv.

13. Dánia - Soluna Samay: Should've Known Better

Összességében ez a produkció nekünk egész elfogadható volt, kellemes kis zene, a figurákkal egész jó hangulatot adtak a zenének, ugyanakkor a dobos csajt legszivesebben helyenként egy kellemes baseball ütő térítettük volna jobb belátásra, mert nem sok volt, hanem rengeteg.. A továbbjutást tőlük vártuk, és ez így is lett.

Refrén: Sudinó bedőőr. náu áj misz jú..

 

 14. Oroszország - Buranovskiye Babushki: Party For Everybody

Az alapkoncepció fergeteges, persze ezen a faktoron mi magyarok már a Honky Tonk Womannek köszönhetően egy ideje már túl vagyunk... Persze vicces- aranyos, de mi speciel az izraelieken már jobban szórakoztunk, ha már ezt a kategóriát nézzük. A nagyikat ráadásul esélyesnek adják még a fogadó irodák is... Mi azért bízunk abban, hogy nem egy ilyen humorszintű humor fog nyerni mert azon nem tudnék annyira őszintén nevetni a végén.

Refrén: Párti for evribádi dansz, kámon end dansz

15. Magyarország - Compact Disco: Sound of our hearts

Az összkép látványvilágra szinte megegyezett a nemzeti döntőn látottakkal. Ennek örültünk, mert bejött, és az előadás most kicsit jobb volt - helyenként már kicsit sok is - Ezzel együtt mi úgy gondoljuk, hogy bár elfogultak vagyunk, de megérdemeltnek látjuk a továbbjutást, a zene és a dal összehasonlíthatatlan számunkra több döntős produkciójával is, és ez jó érzés volt. Mi elégedettek és büszkék vagyunk a Compact Disco kikerülésével, ugyanakkor kiváncsiak lennénk arra is, hogy mondjuk Caramel mire ment volna a vízióval... De hát egy ország egy induló. Hajrá CD!

Refrén: Disz iz dö szánd ov ár hártsz

 

 

16. Ausztria - Trackshittaz: Woki Mit Deim Popo

A kőkemény rapperek látványára már bevizionáltuk a Fluor - SP párost jövőre, csak kéne egy jó angol szöveg a nekem kukim van című slágerre.
Nagyon örültünk, hogy ezt azért nem kajálták meg, mert ez nem igényesen volt igénytelen, ez csak szimplán igénytelen volt.

Refrén: Voki mit dem Popo, voki mit dem Ú Ú

 

17. Moldova - Pasha Parfeny: Lăutar

A legelvetemültebb koreográfiát egyértelműen ők prezentálták, kicsit fura volt a produkció összhatása, mert nem tudtuk egyértelműen eldönteni, hogy tetszett-e vagy sem. Mindenesetre továbbjutottak, amire mi nem feltétlenül számítottunk, ezzel együtt nem is teljesen érdemtelen. Meglátjuk, hogy a döntőben mennyire lesz ez elég..

Refrén Jú hev nevör bin et májsó yu hevönt szín befor háv luksz dö trámpt

 

18. Írország - Jedward: Waterline

Az ikrek tavaj valamelyest eredetiek voltak, bár akkor is kicsit túl jó volt a szereplésük, idén mindez már egy gyenge sablonos számmal párosult, és a szökőkutat valamint a továbbjutásukat kikérjük magunknak, mindezt pedig mondjuk a finnek, vagy a tényleg vicces izrael, esetleg a svájci együttes kárára. Mindezzel együtt ha ők megnyernék ezzel a dallal mi sírnánk...

Refrén: Áj szo klósz tu dö vóterlájn

Néhány szót az adásról: A műsor elején kicsit megijedtünk Gundi hanghibájától, úgy a 2-ik 3-ik előadóra már sikerült kijavítani, de összességében jó volt a kommentár. A kisfilmek szépek voltak, jó promót bármiről lehet csinálni, bár megjegyeznénk, hogy rosszat is könnyű...

Megnézve a youtube-on a nézettségét a továbbjutó daloknak szembeötlő volt az első 3:

Románia
Ciprus
Görögország

Oroszország
Albánia
Írország
Magyarország
Moldova
Izland
Dánia

Egy kicsit tartunk tőle, hogy ez rányomja a bélyegét majd a döntőre is, márpedig ez a hármas nem feltétlenül érdemelné meg a győzelmet szerintünk. Ma este a második középdöntő, ha nem vagy TV közelbe itt nézheted majd élőben, aztán beszámolunk majd arról is. És hajrá CD!

ps. Jó érzés volt látni, hogy intendánsuk (Philip) elkísérte a csapatot, hogy együtt szurkolhassanak, egy ember ide- vagy oda nem költség, és fontos a jelenléte a nemzeti identitás kifejeződésének garantálása érdekében. De ez tényleg csak ps. volt.

1 komment

Címkék: time előadók compact disco jedward eurovízió 2012 sound of our hearts party for everybody buranovskiye babushki izabo valentina monetta the social network song oh oh uh oh oh ivi adamou la la love soluna samay shouldve known better trackshittaz woki mit deim popo pasha parfeny lăutar waterline

Eurovíziós Dalfesztivál 2012 - Az első elődöntő I.

2012.05.23. 16:09 :: sziger

Tegnap lezajlott Bakuban az Eurovíziós dalfesztivál, dalverseny első elődöntője. Nagy örömünkre kis hazánk képviseletében a Compact Disco Sound of our hearts című számával is kivívta a tegnapi mezőnyből a döntőbe jutást.

Előzetesen fogadóirodák oldalait nézve érdekes volt a mieink igencsak magas szorzója (a továbbjutásra és a kiesésre is ugyanannyi esélyt láttak), mindez a tegnapi nap tényleges végignézése után különösen furcsa.

Felvezetést nem gondoltunk a nemzetközi eseményre, mivel akkor elmaradna a meglepetés és a frontális sokkolás, amiben így volt részünk bőven.

Kezdjük is az elejéről: 

1. Montenegró - Rambo Amadeus: Euro Neuro

A dal pozitívuma, hogy a kövér Csernus számunkra megfelelően kelet-európai angollal tolta a rapnek nem igen nevezhető fricskáját. Igazság szerint ő legalább őszintén volt kevés, nem pedig művi úton rengeteg, így utólag jobban megérdemelte volna a továbbjutást egy-két csapatnál. Refrén: euro-neuro

 

2. Izland - Greta Salóme & Jónsi: Never Forget

Itt megoszlottunk tegnap, egy részünknek nem volt rossz, felépítettnek tűnt a dal, a másik felünknek viszont irritáló és gyenge volt a produkció. Ez részben köszönhető a szőkeség természetes mosolyának is... Összességében a teljes mezőnyből megérdemelték a továbbjutást, mert ez olyan Eurovíziós volt...

Refrén: nevör forget, vad áj did vad áj szed

 

3. Görögország - Eleftheria Eleftheriou: Aphrodisiac

Ez volt az a dal és előadás, ami nálunk tuti kiesőnek számított, ám mégis sikerült továbbjutnia. A szexisre vett csaj, aki a tűsarkúban elég nehezen mozog, és folyton útban van a haja, egyébként mókás volt, de annyira nem, hogy tovább küldjük... És mégis.

Refrén. o-o-o, o-o, o-o-o, o-o, afrodiziák

4. Lettország: Anmary - Beautiful Song

Ő teljesítette a hozzá fűzött reményeinket és ki is esett. Erőteljesen hajazott megjelenésre a mi Katinkra, talán egy kicsit idősebb kivitelben (bár ebbe nem mennék nagyon bele). A koreográfia, és a táncos hölgyek viccesen kevés volt, ami nem is lenne probléma ha direkt, és paródia-szerű de szerintünk nem. Megérdemelt kiesés..

Refrén: Bjútiful szong iz on dö rédió

5. Albánia Rona Nishliu: Suus

Egy elég erőteljes előadás volt, amivel elsőre nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Egy kicsit sok volt, de valamelyest művészi. Mondjuk az üvöltés egy-két ponton már átlépte a tolerancia határt (ami egyébként magasan van). Ezzel együtt összességében sokkal inkább megérdemelte a továbbjutást néhány versenytársnál.

Refrén: Csáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááj

 

6. Románia - Mandinga: Zaleilah

Kb a szívós szemű mártára hajaz egy kicsit zenei világában, de egyébként kellemes, dallamosan hallgatható, a csajnak némi problémát okozott a monitor a fülében, és mindezt látványosan rendezte a színpadod. Összességében az ő továbbjutásukat azért indokoltnak láttuk.

Refrén: Szállillá lillálé evridéj, evribádi.

 7. Svájc - Sinplus: Unbreakable

Meglepetésünkre ők kiestek, pedig a zene kellemes volt, kicsit egyhangú a túlzott mértékű refrén miatt, de ezzel együtt ez az előtte lévőkhöz képest kellemes felüdülés volt. Kicsit mondjuk az énekes srác sok volt színpadi játékban, ezzel együtt mi őket továbbjutóra vártuk.

Refrén: Ánbréköbol, szvim agenszt dö sztrím

 

8. Belgium - Iris: Would You

A dal maga nem lett volna itt rossz, olyan fesztiválos, ezzel együtt azonban Írisz nincs ott hangilag, hogy mindezt meg tudja oldani szépen, ennek is köszönhető szerintünk a kiesése, másrészt pedig, hogy annyira azért nem volt izmos.

Refrén: vát vudjudú do ven májháusz voz empti

 

9. Finnország - Pernilla: När Jag Blundar

Számunkra az ő kiesése is meglepetés volt, mert a döntőbe vártuk. Kellemes összhatása volt a produkciónak és a dalnak. Ez egyike volt a kevés igényes produkciónak, és mégis pottyanás lett a vége. Lehet, hogy az angolság mellőzése miatt, ezzel együtt mi szomorkodunk kicsit, hogy mert a finnek nélkül szegényebb lesz a döntő.

 Refrén: nonszon csej fád oda magbet odlükte munámú

Holnap folytatjuk az első elődöntő második kilenc résztvevőjével, a továbbjutókkal, és várjuk az esti 2. kört is.

Szólj hozzá!

Címkék: iris rambo amadeus mandinga pernilla jurovizsön eurovízió 2012 unbreakable sinplus euro neuro greta salóme & jónsi never forget eleftheria eleftheriou aphrodisiac anmary beautiful song rona nishliu suus när jag blundar would you zaleilah