Jurovizsön - Eurovízió magyarosan

Az Eurovíziós dalverseny magyar szemszögből

E-mailezz nekünk

Címkék

2012 01 28 (4) 2012 02 04 (3) 2012 02 11 (1) 2012 05 26 (1) anmary (1) Anri Jokhadze (1) antifitnessclub (2) aphrodisiac (1) beautiful song (1) bebe and the change (2) Be My Guest (1) buranovskiye babushki (1) Can Bonomo (1) caramel (3) compact disco (5) Crno I Belo (1) dancs annamari (2) Donny Montell (1) döntő (2) Dont Close Your Eyes (1) eleftheria eleftheriou (1) előadók (27) elődöntő (9) esélyek (1) Euphoria (1) eurovízió 2012 (38) euro neuro (1) Eva Boto (1) fábián juli & zoohacker (3) Filipa Sousa (1) Gaitana (1) gallusz niki és vizy márton (2) greta salóme & jónsi (1) gyurcsik tibor (3) heinz gabi biga (3) Im A Joker (1) indulók (28) iris (1) ivi adamou (1) izabo (1) jedward (1) Joan Franka (1) jurovizsön (32) Kaliopi (1) kállay saunders andrás (2) király linda ben viktor (3) kiss gina (2) kökény attila és bencsik tamara (2) Korake Ti Znam (1) köztévé (11) krisz rudi (3) Kurt Calleja (1) Kuula (1) lăutar (1) la la love (1) Litesound (1) Loreen (1) Love Is Blind (1) Love Me Back (1) Love Unlimited (1) magyarország (33) mandinga (1) Max Jason Mai (1) Maya Sar (1) monsoon (2) när jag blundar (1) Nebo (1) never forget (1) Nije Ljubav Stvar (1) nika (3) Nina Badric (1) Ott Lepland (1) party for everybody (1) pasha parfeny (1) pély barna pál eszter és pál istván szalonna (2) pernilla (1) puskás peti (2) rambo amadeus (1) résztvevők (26) rona nishliu (1) shouldve known better (1) sinplus (1) Sofi Marinova (1) soluna samay (1) sophistic (2) sound of our hearts (1) Stay (1) suus (1) szavazás (2) the social network song oh oh uh oh oh (1) This Is The Night (1) time (1) tolvai reni (2) Tooji (1) tóth gabi (3) trackshittaz (1) unbreakable (1) valentina monetta (1) Verjamem (1) Vida Minha (1) videó (1) waterline (1) We Are The Heroes (1) woki mit deim popo (1) would you (1) You And I (1) zaleilah (1) Željko Joksimović (1) zsűri (3) Címkefelhő
Music
bleka tänder Award Winning Musician's &  Music Blogs - BlogCatalog Blog Directory Miner.hu

Eurovíziós Dalfesztivál 2012 - Az első elődöntő I.

2012.05.23. 16:09 :: sziger

Tegnap lezajlott Bakuban az Eurovíziós dalfesztivál, dalverseny első elődöntője. Nagy örömünkre kis hazánk képviseletében a Compact Disco Sound of our hearts című számával is kivívta a tegnapi mezőnyből a döntőbe jutást.

Előzetesen fogadóirodák oldalait nézve érdekes volt a mieink igencsak magas szorzója (a továbbjutásra és a kiesésre is ugyanannyi esélyt láttak), mindez a tegnapi nap tényleges végignézése után különösen furcsa.

Felvezetést nem gondoltunk a nemzetközi eseményre, mivel akkor elmaradna a meglepetés és a frontális sokkolás, amiben így volt részünk bőven.

Kezdjük is az elejéről: 

1. Montenegró - Rambo Amadeus: Euro Neuro

A dal pozitívuma, hogy a kövér Csernus számunkra megfelelően kelet-európai angollal tolta a rapnek nem igen nevezhető fricskáját. Igazság szerint ő legalább őszintén volt kevés, nem pedig művi úton rengeteg, így utólag jobban megérdemelte volna a továbbjutást egy-két csapatnál. Refrén: euro-neuro

 

2. Izland - Greta Salóme & Jónsi: Never Forget

Itt megoszlottunk tegnap, egy részünknek nem volt rossz, felépítettnek tűnt a dal, a másik felünknek viszont irritáló és gyenge volt a produkció. Ez részben köszönhető a szőkeség természetes mosolyának is... Összességében a teljes mezőnyből megérdemelték a továbbjutást, mert ez olyan Eurovíziós volt...

Refrén: nevör forget, vad áj did vad áj szed

 

3. Görögország - Eleftheria Eleftheriou: Aphrodisiac

Ez volt az a dal és előadás, ami nálunk tuti kiesőnek számított, ám mégis sikerült továbbjutnia. A szexisre vett csaj, aki a tűsarkúban elég nehezen mozog, és folyton útban van a haja, egyébként mókás volt, de annyira nem, hogy tovább küldjük... És mégis.

Refrén. o-o-o, o-o, o-o-o, o-o, afrodiziák

4. Lettország: Anmary - Beautiful Song

Ő teljesítette a hozzá fűzött reményeinket és ki is esett. Erőteljesen hajazott megjelenésre a mi Katinkra, talán egy kicsit idősebb kivitelben (bár ebbe nem mennék nagyon bele). A koreográfia, és a táncos hölgyek viccesen kevés volt, ami nem is lenne probléma ha direkt, és paródia-szerű de szerintünk nem. Megérdemelt kiesés..

Refrén: Bjútiful szong iz on dö rédió

5. Albánia Rona Nishliu: Suus

Egy elég erőteljes előadás volt, amivel elsőre nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Egy kicsit sok volt, de valamelyest művészi. Mondjuk az üvöltés egy-két ponton már átlépte a tolerancia határt (ami egyébként magasan van). Ezzel együtt összességében sokkal inkább megérdemelte a továbbjutást néhány versenytársnál.

Refrén: Csáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááj

 

6. Románia - Mandinga: Zaleilah

Kb a szívós szemű mártára hajaz egy kicsit zenei világában, de egyébként kellemes, dallamosan hallgatható, a csajnak némi problémát okozott a monitor a fülében, és mindezt látványosan rendezte a színpadod. Összességében az ő továbbjutásukat azért indokoltnak láttuk.

Refrén: Szállillá lillálé evridéj, evribádi.

 7. Svájc - Sinplus: Unbreakable

Meglepetésünkre ők kiestek, pedig a zene kellemes volt, kicsit egyhangú a túlzott mértékű refrén miatt, de ezzel együtt ez az előtte lévőkhöz képest kellemes felüdülés volt. Kicsit mondjuk az énekes srác sok volt színpadi játékban, ezzel együtt mi őket továbbjutóra vártuk.

Refrén: Ánbréköbol, szvim agenszt dö sztrím

 

8. Belgium - Iris: Would You

A dal maga nem lett volna itt rossz, olyan fesztiválos, ezzel együtt azonban Írisz nincs ott hangilag, hogy mindezt meg tudja oldani szépen, ennek is köszönhető szerintünk a kiesése, másrészt pedig, hogy annyira azért nem volt izmos.

Refrén: vát vudjudú do ven májháusz voz empti

 

9. Finnország - Pernilla: När Jag Blundar

Számunkra az ő kiesése is meglepetés volt, mert a döntőbe vártuk. Kellemes összhatása volt a produkciónak és a dalnak. Ez egyike volt a kevés igényes produkciónak, és mégis pottyanás lett a vége. Lehet, hogy az angolság mellőzése miatt, ezzel együtt mi szomorkodunk kicsit, hogy mert a finnek nélkül szegényebb lesz a döntő.

 Refrén: nonszon csej fád oda magbet odlükte munámú

Holnap folytatjuk az első elődöntő második kilenc résztvevőjével, a továbbjutókkal, és várjuk az esti 2. kört is.

Szólj hozzá!

Címkék: iris rambo amadeus mandinga pernilla jurovizsön eurovízió 2012 unbreakable sinplus euro neuro greta salóme & jónsi never forget eleftheria eleftheriou aphrodisiac anmary beautiful song rona nishliu suus när jag blundar would you zaleilah

A bejegyzés trackback címe:

https://jurovizson.blog.hu/api/trackback/id/tr444541226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása